Henk Verheijen Ere-voorzitter Schutterij St. Martinus Holtum

31-12-2015 00:00

In haar ledenvergadering van 1 maart jl. hebben de leden van Schutterij St. Martinus Holtum hun vertrekkend voorzitter Henk Verheijen benoemd tot Ere-voorzitter van de schutterij. Geëmotioneerd aanvaardde Henk zijn benoeming, dat met een staande ovatie werd bezegeld. Voorzover bekend is Henk de eerste Ere-voorzitter van de vereniging.

 

Henk (65) is 49 jaar lid van de schutterij, waarvan 45 jaar als bestuurslid en 28 jaar bijna onafgebroken als voorzitter. In die jaren heeft hij de kar getrokken, over zware modderige paden en over makkelijke begaanbare wegen. Altijd stond hij klaar voor de schutterij, die zeer veel aan Henk te danken heeft.

Henk is een bekende verschijning in Holtum en de schutterswereld. Voor zijn grote inzet voor het dorp en de schutterij wordt hij alom gewaardeerd en gerespecteerd. Hij geniet vooral veel bekendheid als tambour-maître, waarmee hij al 45 jaar en nog steeds de schutterij voorgaat en waarmee hij voor de schutterij menig prijs heeft binnengehaald.

Afgelopen jaar was een moeilijk jaar voor Henk, waarin hij afscheid heeft moeten nemen van zijn geliefde vrouw Truus, met wie hij meer dan 45 jaar lief en leed deelde en die hem altijd steunde in het vele werk dat hij voor de schutterij en de dorpsgemeenschap opbracht.

De schutterij zal een zeer bevlogen en inspirerende voorzitter gaan missen, maar zij is trots om Henk Verheijen als Ere-voorzitter in haar gelederen te hebben.

 

Foto: Henk Verheijen (rechts) ontvangt de felicitaties van beschermheer Cas van Heugten