Harie Pieters nieuwe koning 2014schutterij St. Martinus Holtum

21-09-2013 00:00

Zaterdag 21 september 2013, vond traditioneel, de 3e zaterdag van de maand september, het jaarlijkse koningsvogelschieten van schutterij St. Martinus Holtum plaats. In navolging op het succes van afgelopen jaar werd het dit jaar weer op de Markt in Holtum georganiseerd.

 

Na de gebruikelijke rondgang van de schutterij door het dorp, kon de strijd om de koningsvogel beginnen. De strijd begon met 12 schutters maar Harie Pieters, wist na een spannende strijd van de laatste 5 overgebleven schutters bij het 69ste schot, de koningsvogel naar onder te halen.

 

Harie Pieters is al ruim 40 jaar lid van onze schutterij, waarvan sinds 2000 in de functie van Officier. Harie is in 2000 al eens koning geweest met zijn vrouw Yvonne. Komend seizoen zal marketenster Nicole Engel aan zijn zijde lopen als zijn koningin. Harie Pieters en Nicole Engel zullen als koningspaar onze schutterij St. Martinus Holtum vertegenwoordigen in het nieuwe schuttersseizoen 2014.

 

Wegens de gebleken grote belangstelling en deelname vorig jaar, aan het burgerkoningschieten is dit onderdeel in 2013 weer op ons programma gezet. Dit jaar viel de eer aan Harrie van Sloun die na 175 schoten de vogel naar onder wist te halen en zich zo burgerkoning 2013 van Holtum mag noemen. Bij de jeugd tot 16 jaar wist Keyenzo Boruta met de luchtdrukbuks de jeugdkoningsvogel na 77 schoten af te schieten.

 

De weergoden waren ons deze middag goed gezind en kunnen we terugkijken op een ouderwets gezellige Holtumse schuttersmiddag, georganiseerd i.s.m. café "d’n Aezel". Het was gezellig druk op de Holtumse markt, lekker weer en een lekker glas koud bier maakt het plaatje compleet!

 

Mede door de goede en gezellige sfeer, welke verzorgd werden door muzikale noten van De Roepoepers uit Grevenbicht, en DJ Paul werd het nog een gezellige avond. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar! Dus wilt U er volgend jaar weer bij zijn noteert dan alvast deze datum in uw agenda: 20 september 2014!