Burgerkoningin 2014 en Jeugdkoning 2014

17-10-2014 15:07

Zaterdag 27 september jl., vond traditioneel, het jaarlijkse koningsvogelschieten van schutterij St. Martinus Holtum plaats.In navolging op het succes van afgelopen jaren werd het wederom op de Markt in Holtum georganiseerd.

Na de gebruikelijke rondgang van de schutterij door het dorp, kon de strijd om de koningsvogel beginnen. De strijd begon met 18 schutters maar Edmond Boruta, wist na een spannende strijd van de laatste 6 overgebleven schutters bij het 64ste schot, de koningsvogel naar onder te halen.

                                                        

Edmond Boruta blaast sinds januari 1998 de bariton in het trompetterkorps van onze schutterij.

Daarnaast is Edmond sinds 2002 onze reserve buskemeester en sinds 2003 kanonnier.

Edmond en zijn vrouw Jolanda zullen als koningspaar onze schutterij St. Martinus Holtum vertegenwoordigen in het nieuwe schuttersseizoen 2015.

 

Wegens de gebleken grote belangstelling afgelopen jaren m.b.t. het burgerkoningsschieten is dit onderdeel sinds 2013 een vast onderdeel geworden op de zaterdag van het koningsvogelschieten.

Dit jaar viel de eer aan Yvonne Saive uit Sittard die na 100 schoten de vogel naar onder wist te halen en zich zo burgerkoningin 2014 van Holtum mag noemen.

Bij de jeugd tot 16 jaar wist Keyenzo Boruta voor het 2e jaar achtereen met de luchtdrukbuks de jeugdkoningsvogel na 69 schoten af te schieten.

 

 

 

 

 

Het goede weer en een stralende zon hebben ervoor gezorgd dat we terug kunnen kijken op een ouderwets gezellige Holtumse schuttersmiddag, georganiseerd i.s.m. café "d’n Aezel".

Het was gezellig druk op de Holtumse markt, de zon, een lekker glas koud bier en friet met snacks, verzorgd door Frituur Ophoven maakte het plaatje compleet!

Mede door de goede en gezellige sfeer, welke verzorgd werden door muzikale noten van DJ Brian en in het begin van de avond een optreden door Ton en Henk (Jans Bagge) werd het nog een gezellige avond.

Kortom, zeker weer voor herhaling vatbaar!

 

Als U  volgend jaar burgerkoning van Holtum zou willen worden houd dan onze jaarkalender in de gaten waarop de nieuwe datum staat en noteer dan deze datum in Uw agenda.